topBanner
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika, cheddar en zure room

Lees meer

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 gram

Half-om-halfgehakt

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten50 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.