Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
130 g
Jumbo shrimp
(Contains Crustaceans)
¼
Tomato paste
½ piece
Shallot
90 milliliters
Coconut milk
2.5 g
Thai basil
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
200 g
Vegetable mix with cabbage
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Green curry spices
1 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Low sodium fish or vegetable stock cube
350 milliliters
Water
1.5 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe. Verlaag het vuur.
Snijd de sjalot in grove stukken. Pel de knoflook. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd grof. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot, gember, knoflook en rode peper toe. Mix met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan om de garnalenschillen op te vangen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken.
Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes.
Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, of tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kunt de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, zo zijn ze makkelijker met een lepel te eten.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum.