topBanner
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een bierbostelbroodje

Week Zonder Vlees
Lees meer

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse krulpeterselie

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk, Soja, Noten, Ei, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2493 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.