Skip to main content
Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Met aardappelpartjes en bospeen uit de oven

4.0
(629)

De aardappelen in dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel: ze zijn klaar voor gebruik en je schuift ze zo de oven in samen met de bospeen. De zachte schelvis serveer je met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

200 gram

Peen

2 stuk(s)

Bosui

3 el

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.8 g
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes over één helft van een bakplaat met bakpapier. Houd de andere helft vrij voor de bospeen. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten.

Yoghurtsaus maken
2

Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur (zie tip). Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie en 1/3 van de bosui in een kom.

In de oven
3

Besprenkel de bospeen en de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen 15 – 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren (zie tip).

Bosui bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut op middelhoog vuur.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier. Bak de schelvis bij de bosui in de koekenpan 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de schelvis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelpartjes over de borden en serveer met de schelvis en bosui-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders