Skip to main content
Garnalencocktailbowl met avocado, bieslook en citroen

Garnalencocktailbowl met avocado, bieslook en citroen

met salade, parelcouscous en broccolirijst

Parelcouscous, ook wel ptitim of fregola genoemd, is groter dan gewone couscous omdat het in grotere bolletjes is gerold. Hierdoor heeft het een stevigere textuur, perfect om sauzen te absorberen!

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccolirijst

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Little gem

1.5 tl

Paprikapoeder

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3010 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten34.9 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels9.7 g
Eiwitten23.1 g
Zout2.1 g
Potassium263.6 mg
Calcium9.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de parelcouscous 10 - 11 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en kook nog 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Saus maken
2
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de whiskeysaus met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus, de helft van de mayonaise en 1/3 van het paprikapoeder.
Salade maken
3
  • Hak de sla grof.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de mosterd en de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de sla toe en schep goed door de dressing heen.
Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflook en het overige paprikapoeder 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de parelcouscous en de salade in kommen. Verdeel de avocado, garnalen, citroenpartjes en whiskeysaus erover.
  • Garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders