Skip to main content
Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Met aardappelpartjes en bospeen uit de oven

4.0
(629)

De aardappelen in dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel: ze zijn klaar voor gebruik en je schuift ze zo de oven in samen met de bospeen. De zachte schelvis serveer je met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

200 g

Peen

2 unit

Bosui

3 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

Energy (kJ)2439 kJ
Calories583 kcal
Fat23 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate56 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes over één helft van een bakplaat met bakpapier. Houd de andere helft vrij voor de bospeen. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten.

Yoghurtsaus maken
2

Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur (zie tip). Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie en 1/3 van de bosui in een kom.

In de oven
3

Besprenkel de bospeen en de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen 15 – 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren (zie tip).

Bosui bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut op middelhoog vuur.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier. Bak de schelvis bij de bosui in de koekenpan 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de schelvis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelpartjes over de borden en serveer met de schelvis en bosui-yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes