Skip to main content
Schelvis met sperziebonen en spek
Schelvis met sperziebonen en spek

Schelvis met sperziebonen en spek

met goudbruine aardappelschijfjes

4.3
(4,8K)

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergens:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Sperziebonen

½ unit

Rode ui

25 g

Spekblokjes

1 unit

Schelvisfilet

(Contains: Vis)

25 g

Ravigotesaus

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2656 kJ
Calories635 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate46 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Boontjes bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.

Ui en spekblokjes bakken
3

Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Sperziebonen afmaken
4

Roer de gebakken ui en spekblokjes door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan van het spek en bak de vis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de schelvis over de borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de sperziebonen met uien en spekblokjes. Serveer met de ravigotesaus

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes