Skip to main content
Funky freekeh

Funky freekeh

met harissa, spinazie en geroosterde wortel

4.2
(527)

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Noten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

1 unit

Wortel

½ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 g

Freekeh

(Contains: Gluten May be present: Soja)

15 g

Gebrande en gezouten amandelen

(Contains: Noten, Pinda's May be present: Sesamzaad)

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

10 g

Harissa

65 g

Babyspinazie

(May be present: Selderij)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

¼ unit

Groentebouillonblokje

Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat32 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate69 g
Sugar16 g
Dietary Fiber15 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

Amandelen hakken
3

Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

Spinazie toevoegen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

Serveren
6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes