Skip to main content
Dubbele portie Duitse biefstuk met zoete-aardappelpuree

Dubbele portie Duitse biefstuk met zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen

4.5
(80)

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Zoete aardappel

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

2 unit

Bosui

150 g

Gesneden snijbonen

5 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 unit

Duitse biefstuk

(May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3439 kJ
Calories822 kcal
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate76 g
Sugar17 g
Dietary Fiber15 g
Protein57 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes