Skip to main content
Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

met knoflook-broccoli en bieslook-yoghurtsaus

3.8
(681)

Wist je dat de vegetarische soufflé voor bijna de helft uit groente bestaat? Voornamelijk bloemkool.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

½ bunch

Verse rozemarijn

200 g

Broccoli

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

25 g

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Groente-kaassoufflé

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2726 kJ
Calories652 kcal
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67 g
Sugar6 g
Dietary Fiber18 g
Protein21 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Snijden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Broccoli bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot eerst 1 minuut aan. Voeg dan de broccoli en knoflook toe en bak 5 minuten. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 - 6 minuten afgedekt verder.

Broccoli afmaken
4

Verhoog het vuur van de hapjespan en bak 2 minuten verder met het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Giet overtollig water af en houd warm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Soufflé bakken
5

Verhit 1/2 eetlepel roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische soufflé 3 - 4 minuten per kant of totdat de soufflé goudbruin en krokant is.

Serveren
6

Schep de Roseval aardappelen met rozemarijn op de borden. Leg de vegetarische soufflé ernaast en schep de knoflook-broccoli erbij. Serveer met de bieslook-yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes