Skip to main content
Romige omelet met peultjes en courgette

Romige omelet met peultjes en courgette

met een bierbostelbroodje en bosui-boter

3.9
(384)

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een sierlijke en eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Bosui

½ unit

Courgette

1 unit

Bierbostelbroodje

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesamzaad)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

50 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Peultjes

½ unit

Basilicumcrème

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3483 kJ
Calories833 kcal
Fat58 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate46 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de courgette in halve plakken.

Ei opkloppen
2

Bak het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.Meng de zacht geworden roomboter met de helft van het groene deel van de bosui. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Voeg de eieren, 50 ml slagroom per persoon, peper en zout toe aan een kom. Klop minimaal 2 minuten met een garde tot een luchtig geheel.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, het wit van de bosui en de courgette 3 - 4 minuten. Voeg dan de peultjes en de basilicumcrème toe. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 minuten verder. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de koekenpan en laat in ongeveer 10 minuten stollen. Verlaag eventueel het vuur.

Serveren
4

Controleer of de omelet gaar is en vouw de randjes naar binnen zoals een galette. Verdeel de omelet over de borden en schep de groenten erop. Garneer met het overige groene deel van de bosui.Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de bosui-boter.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes