Skip to main content
Udonnoedels met garnalen in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met garnalen in zoete Aziatische saus

met pinda's, verse kruiden en roerbakgroenten

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergenen:
Schaaldieren
Gluten
Tarwe
Soja
Pinda's
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

220 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

200 gram

Groentemix met wittekool

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander en munt

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ tl

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Water voor saus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2731 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten19.7 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten86.2 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout3.8 g
Potassium60.4 mg
Calcium10.9 mg
Iron0.5 mg
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix met de nasi-bamikruidenmix 4 - 6 minuten.
  • Voeg de garnalen en de knoflook toe en bak nog 3 minuten.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de sojasaus, de bloem, de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en wat sambal naar smaak.
Noedels toevoegen
3
  • Voeg de noedels en de saus toe aan de wok. Schep goed om en roerbak 3 minuten. 
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de noedels en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de verse kruiden en de pinda's.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders