Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2373 kJ
Energie (kcal)567 kcal
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers19 g
Vezels6.8 g
Eiwitten34.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Leg de komkommer- en radijsplakjes alvast in een saladekom. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan, verlaag het vuur en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Brood roosteren
3

Snijd het bruine broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de broodsneetjes met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Appel karamelliseren
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 – 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en kook de azijn nog 1 - 2 minuten in. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de botersla grof en voeg toe aan de saladekom met de komkommer- en radijsplakjes. Voeg 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de varkenshaas ernaast en verdeel de appel met saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.

Weetje: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!