topBanner
Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Lees meer

Gentse waterzooi is een traditioneel Gents gerecht met kip of vis, aardappelen en groenten. In dit geval worden er kippendijen ge-bruikt. De botten van de kip zorgen voor extra smaak. Dit gerecht is een echte Belgische klassieker!

Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Laurierblad

350 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

4 takje(s)

Verse bladpeterselie

250 gram

Prei-peenmix

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kippendij met bot

Zelf toevoegen

700 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout4.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel.

2

Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snijd de bladpeterselie fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4 - 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn.

4

Voeg de aardappelen, bleekselderij, kippendij, prei-peenmix en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.

5

Haal de kippendij uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie.