Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

100 gram

Varkenshaaspuntjes

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1034 kcal
Energie (kJ)4326 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.2 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Varkenshaaspuntjes bakken
2

Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de slagroom.

Saus maken
3

Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.