Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Vegetarische tomatentapenade
1 stuk(s)
Aubergine
180 gram
Pasta
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Varkenshaaspuntjes
100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Gedroogde tijm
50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))100 gram
Paprikareepjes
100 gram
Gesneden ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 el
Bloem
3 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.