HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Farfalle Met Varkenshaaspuntjes
topBanner
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

Supersnel
Lees meer

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Vegetarische tomatentapenade

1 stuk(s)

Aubergine

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Varkenshaaspuntjes

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Paprikareepjes

100 gram

Gesneden ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4326 kJ
Energie (kcal)1034 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten47 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

2

Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.

3

Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.

4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.