Skip to main content
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

4.2
(1,5K)

Vandaag serveer je al binnen 15 minuten een heerlijk romige pasta. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

100 gram

Varkenshaaspuntjes

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)968 kcal
Energie (kJ)4048 kJ
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels9.3 g
Eiwitten44.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een kom met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Varkenshaaspuntjes bakken
2
  • Weeg de pasta af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta per persoon af en gebruik de helft van de kookroom.

Saus maken
3
  • Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de kookroom.
  • Voeg de tijm, tomatentapenade en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders