Aubergine bevat weinig calorieën maar veel vezels, waardoor het goed is voor de spijsvertering. Het is ook rijk aan antioxidanten en bevat vitaminen en mineralen als vitamine C en kalium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Pruimtomaat
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Aubergine
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruidenmix en tomatenpuree toe. Bak 2 - 3 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de rest van het bouillonblokje boven de groenten. Voeg de tomaat, room, suiker en 45 ml kookvocht per persoon toe. Laat de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Voeg de pasta toe aan de groenten en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Garneer met de verse kruiden.