Skip to main content
Romige conchiglie met aubergine
Romige conchiglie met aubergine

Romige conchiglie met aubergine

met geitenkaas, verse kruiden en puntpaprika

4.2
(646)

Tip voor in de keuken Met Knorr bouillonblokjes in huis geef je elke maaltijd in een handomdraai meer smaak. Goed nieuws, want Knorr heeft een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Wist je dat ze bijvoorbeeld Zero Salt-bouillonblokjes en een vegetarische strooibouillon met Tuinkruiden hebben? Voeg zelf eens een vegetarisch Knorr Groente bouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3107 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten92.8 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels15.4 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.8 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Tip: Geef jouw pasta meer smaak door een Knorr bouillonblokje aan het kokend water toe te voegen.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verkruimel de overige hoeveelheid van het bouillonblokje boven de groenten. Voeg de tomaat, kookroom, suiker en 45 ml kookvocht per persoon toe aan de pan. Laat de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de hapjespan met groenten en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Garneer met de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders