Roerbaknoedels met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met bulgogisaus, spitskool en paprika

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2550 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten58.1 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten.

 

Vlees bakken
2
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Deze volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de noedels en spitskool toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

 

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met het sesamzaad en het overige groene gedeelte van de bosui.