HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerbaknoedels Met Boerenworst
topBanner
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika

Lees meer

Wist je dat een rode paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2.5 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

100 gram

Volkoren noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

200 gram

Gesneden spitskool

25 gram

Zwarte-bonenpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Soja)

15 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2834 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.

3

Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de rode paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.