Roerbak met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met vegetarische shoarma

Roerbak met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Soja
Gerst
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

200 gram

Groentemix met wittekool

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers34.3 g
Vezels9 g
Eiwitten26.4 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in pan voor de noedels.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische shoarma 6 minuten. Voeg de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en bak mee. Haal de shoarma uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 8 partjes.
Bakken
2
  • Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de wok of grote hapjespan op hoog vuur. Voeg de knoflook en groenten toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht en giet de noedels af. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken.
Mengen
3
  • Voeg de noedels, shoarma, sesamolie, zoete Aziatische saus, sambal en 1/2 el sojasaus per persoon toe aan de groenten.
  • Meng alles goed en bak nog 1 minuut. Voeg eventueel een klein beetje kookvocht toe. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen.
  • Bestrooi met de gomasio.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.