Risotto met miso-paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met miso-paddenstoelen

Risotto met miso-paddenstoelen

met amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Amchoi

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)586 kcal
Energie (kJ)2452 kJ
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels5.5 g
Eiwitten13.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml water per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso toe en meng goed door (zie Tip). Haal de paddenstoelen met rode peper en miso uit de pan en bewaar apart tot serveren. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de miso toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Amchoi bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de stelen van de amchoi 1 - 2 minuten. Voeg de bladeren van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. 

Risotto afmaken
5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de gebakken amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto in diepe borden. Leg de paddenstoelen in miso bovenop de risotto. Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.