topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

Vandaag bereid je een Italiaanse klassieker. De mozzarella maakt deze pasta alla norma romig en het verse basilicum geeft hem extra smaak.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3554 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers20 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken. Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
4

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het overige basilicum.