
Wist je dat pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar de gelijknamige opera van Vincenzo Bellini?
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Eggplant
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
5 g
Fresh basil
90 g
Rigatoni
100 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
50 g
Mini Roma tomatoes
20 g
Grated Pecorino DOP
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken. Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar 2 - 3 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.