Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Quinoa
¼ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Avocado
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Pompoenpitten
10 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
20 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
10 gram
Alfalfa
naar smaak
Peper en zout
Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa. Kook de quinoa 12 - 15 minuten afgedekt in de pan met kokend water. Giet goed af en doe de quinoa vervolgens terug in de pan. Laat ongedekt afkoelen en roer regelmatig door.
Snijd de bosui in dunne ringen en houd het groene en witte deel apart. Snijd met een dunschiller linten van de wortel (je kunt voor het middelste deel van de wortel een mes gebruiken). Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Snijd de koriander fijn. Verbrokkel de feta. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Tip: Als je avocado niet rijp is kun je deze zachter maken door hem kort te verwarmen in de oven. Wikkel de avocado in aluminiumfolie en verwarm 10 minuten in een voorverwarmde oven op 90 graden.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Rooster hierin de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de sesamolie met de sojasaus. Voeg naar smaak 2 - 3 tl citroensap per persoon toe. Voeg de quinoa, wortel, koriander, limoenrasp, de alfalfa en het witte gedeelte van de bosui toe aan de slakom. Voeg vervolgens ⅔ van de feta en de avocado toe. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig.
Verdeel de salade over diepe borden. Garneer met de overige avocadoblokjes en feta. Bestrooi met de pompoenpitten en met het groene gedeelte van de bosui. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe.