HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobello Met Salsa Van Avocado En Limoen
topBanner
Portobello met salsa van avocado en limoen

Portobello met salsa van avocado en limoen

met krieltjes en labne

Lees meer

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieBalansExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Portobello

2 tl

Gemalen komijnzaad

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels11 g
Eiwitten15 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en roerbak de knoflook, ui en rode puntpaprika 2 minuten.

3

Leg de portobello geheel in de pan en bak, afgedekt, 15 minuten. Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de peterselie, het limoensap en de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

4

Keer de portobello halverwege om en voeg 1 tl gemalen komijnzaad per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de feta.

5

Snijd de portobello, net als bij een biefstuk, in dunne plakken.

6

Leg de portobello op het bord en verdeel de zoete puntpaprika en ui erover. Serveer met de krieltjes en de limoen-avocadosalsa. Garneer met feta. Serveer de labne bij de krieltjes.