topBanner
Portobello met salsa van avocado en limoen

Portobello met salsa van avocado en limoen

met krieltjes en labne

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

500 gram

Krieltjes

40 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2874 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kom
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en halveer de krieltjes en meng in een ovenschaal met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de peterselie, het limoensap en de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel (met goede aanbaklaag) op middelhoog vuur. Voeg de komijn, knoflook en sjalot toe en bak 2 minuten. Leg de portobello er in zijn geheel bij, dek af en bak nog 15 minuten. Keer halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verbrokkel de feta. Snijd de portobello, net als bij een biefstuk, in dunne plakken.

6

Leg de portobello op het bord en garneer met de limoen-avocado topping. Garneer met feta. Serveer de krieltjes met de labne.