Portobello met salsa van avocado en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello met salsa van avocado en limoen

Portobello met salsa van avocado en limoen

met krieltjes en labne

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

160 gram

Portobello

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7 g
Vezels13.4 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en halveer de krieltjes en meng in een ovenschaal met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Heb je grof zout in huis? Dat is extra lekker bij hele krieltjes.

Topping maken
2

Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de peterselie, het limoensap en de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dat komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Dit helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Snijden
3

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Portobello steak bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel (met goede aanbaklaag) op middelhoog vuur. Voeg de komijn, knoflook en sjalot toe en bak 2 minuten. Leg de portobello er in zijn geheel bij, dek af en bak nog 15 minuten. Keer halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De portobello zal na een paar minuten zelf vocht loslaten waardoor hij niet aanbakt maar stooft in zijn eigen vocht. Hierdoor hoef je niet veel olie toe te voegen.

Portobello snijden
5

Verbrokkel de feta. Snijd de portobello, net als bij een biefstuk, in dunne plakken.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze vallen onder groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.

Serveren
6

Leg de portobello op het bord en garneer met de limoen-avocado topping. Garneer met feta. Serveer de krieltjes met de labne.