BestellenCadeaubon
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

met tomaat en basilicumcrème

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

¼ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)704 kcal
Energie (kJ)2945 kJ
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten17.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in plakken. 

Paprika bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes en de tomaat. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.