HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Geitenkaas En Paprikasaus
topBanner
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

met tuinkers en basilicumcrème

Lees meer

Tuinkers is familie van de mosterdplant en heeft een pittige smaak die perfect past bij de romige geitenkaas.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :MelkGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ bakje(s)

Tuinkers

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk)

⅔ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk)

1 gram

Passata

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2901 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika's in kleine blokjes, deze gebruik je voor de saus. De andere helft van de paprika snijd je in stap 3 in reepjes om als topping te gebruiken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

3

Snijd ondertussen de andere helft van de paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

6

Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.