Tuinkers is familie van de mosterdplant en heeft een pittige smaak die perfect past bij de romige geitenkaas. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Tuinkers
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
100 gram
Passata
7.5 ml
Basilicumcrème
½ tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes voor de saus. Houd de andere helft van de paprika apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.
Snijd ondertussen de andere helft van de paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Tip: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?
Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.
Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart voor het serveren in stukken.