Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden

Dit recept is geïnspireerd op kottu roti. Een Sri Lankaans gerecht waarin de roti (in dit geval chapati) kleingesneden meegaat in de wok.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Rode currykruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Woksaus met gember

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Chapati

(Bevat Gluten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers22 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Kom
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en roerbak 1 - 2 minuten.

Groenten roerbakken
2

Voeg de tomatenpuree en de rode currykruiden toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe aan de pan. Schep goed om en bak 7 - 8 minuten, of totdat het water is verdampt en de groenten gaar zijn.

Ei bakken
3

Kluts ondertussen de eieren los in een kom samen met de woksaus met gember en de sojasaus. Gebruik een vork of garde.Hak ondertussen de chapati in fijne reepjes. Schuif de groenten naar de buitenkant van de wok, voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en voeg de geklutste eieren toe in het midden van de de wok. Laat kort stollen en meng de eieren onder de groenten.

Serveren
4

Voeg de reepjes chapati toe aan de wok, roerbak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof. Verdeel de roerbak over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.