HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Kipgehaktballetjes In Romige Kaassaus
topBanner
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

10 gram

Verse bieslook

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

2 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3932 kJ
Energie (kcal)940 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol ze tot ze rond worden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8 - 10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan. Bewaar het bakvocht.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mestpuntje nootmuskaat per persoon.

5

Voeg de slagroom, oude kaas, semi-gedroogde tomaten toe aan de prei. Voeg naar smaak nootmuskaat toe. Voeg tenslotte ook de kipgehakballetjes, inclusief bakvocht, bij de prei in de pan meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.