Patatje pindasaus met hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatje pindasaus met hamburger

Patatje pindasaus met hamburger

met sperziebonen en komkommersalade

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke friet met schil

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)775 kcal
Energie (kJ)3244 kJ
Vetten53.3 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten40.1 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9.8 g
Eiwitten29.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Steelpan

Instructies

Friet bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Boontjes koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.

Hamburgers bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de burger toe en bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Pindasaus verwarmen
5

Verwarm de pindasaus al roerend in een steelpan op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de frietjes, burger en gebakken uienringen over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui (zie Tip). Serveer met de komkommersalade en de sperziebonen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.