Skip to main content
Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen
Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen

Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen

met zelfgemaakte pindasaus en een komkommersalade

4.2
(5,2K)

Patatje oorlog met zelfgemaakte pindasaus! Wie wil dat nou niet?

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Pinda's
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

50 ml

Kokosmelk

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)996 kcal
Energie (kJ)4169 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.3 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Pindasaus maken
2

Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met per persoon: 50 ml kokosmelk en 1/2 el ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Maak de pindasaus dan met water in plaats van kokosmelk.

  1. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt en breng verder op smaak met sambal en/of ketchup.

Boontjes koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Hamburgers bakken
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de frietjes, hamburgers en gebakken uiringen over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui. Serveer met de komkommersalade en de sperziebonen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders