Skip to main content
Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen
Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen

Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen

met zelfgemaakte pindasaus en een komkommersalade

4.2
(5,2K)

Patatje oorlog met zelfgemaakte pindasaus! Wie wil dat nou niet?

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Pinda's
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

50 milliliters

Coconut milk

100 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Seasoned hamburger

½ piece

Cucumber

20 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories996 kcal
Energy (kJ)4169 kJ
Fat59 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate67 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein42 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Pindasaus maken
2

Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met per persoon: 50 ml kokosmelk en 1/2 el ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Maak de pindasaus dan met water in plaats van kokosmelk.

  1. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt en breng verder op smaak met sambal en/of ketchup.

Boontjes koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Hamburgers bakken
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de frietjes, hamburgers en gebakken uiringen over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui. Serveer met de komkommersalade en de sperziebonen.

This week's must-try HelloFresh recipes