Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

met rucola en krulpeterselie

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

7.5 gram

Verse krulpeterselie

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

40 gram

Pesto genovese

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)947 kcal
Energie (kJ)3962 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11 g
Vezels2.4 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto maken
3

Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

Pasta afmaken
5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.