Skip to main content
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola en krulpeterselie

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅔ piece

Courgette

7.5 g

Fresh curly parsley

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

90 g

Conchiglie

40 g

Green pesto

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Calories933 kcal
Energy (kJ)3904 kJ
Fat54 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate79 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto mengen
3

Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

Pasta afmaken
5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.

This week's must-try HelloFresh recipes