HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Aubergine En Kruidenyoghurt
topBanner
Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Met friszoete granaatappelpitten, spinazie en gezouten amandelen

Lees meer

In dit gerecht proef je een klassieke combinatie uit het Midden-Oosten met ingrediënten als aubergine, yoghurt en granaatappelpitten. Met de verse munt en bladpeterselie maak je frisse kruidenyoghurt, waarmee je het gerecht samen met de gezouten amandelen extra op smaak brengt.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Aubergine

6 gram

Verse munt

6 gram

Verse bladpeterselie

150 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

40 gram

Granaatappelpitten

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel indien de aubergine aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de verse munt en bladpeterselie fijn. Roer van beide kruiden een klein gedeelte door de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerend in 2 - 3 minuten slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

5

Voeg de parelgerst en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Haal de pan van het vuur, meng de extra vierge olijfolie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige verse kruiden, de granaatappelpitten en de gezouten amandelen.