Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Met friszoete granaatappelpitten, spinazie en gezouten amandelen

In dit gerecht proef je een klassieke combinatie uit het Midden-Oosten met ingrediënten als aubergine, yoghurt en granaatappelpitten. Met de verse munt en bladpeterselie maak je frisse kruidenyoghurt, waarmee je het gerecht samen met de gezouten amandelen extra op smaak brengt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Aubergine

3 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Granaatappelpitten

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Bord

Instructies

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Aubergine bereiden
2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel indien de aubergine aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenyoghurt maken
3

Snijd ondertussen de verse munt en bladpeterselie fijn. Roer van beide kruiden een klein gedeelte door de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

Spinazie bereiden
4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerend in 2 - 3 minuten slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelgerst en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Haal de pan van het vuur, meng de extra vierge olijfolie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige verse kruiden, de granaatappelpitten en de gezouten amandelen.