Skip to main content
Parelcouscous met grote garnalen en courgette
Parelcouscous met grote garnalen en courgette

Parelcouscous met grote garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

4.5
(517)

In dit zonnige garnalengerecht ontmoeten de keukens van Europa en het Midden-Oosten elkaar. Parelcouscous wordt onder meer in Israël en Libanon veel gegeten, maar met ingrediënten als rucola, verse tijm en citroen gaan de smaken van dit gerecht meer richting Italië.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen:
Gluten
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Citroen

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

100 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2393 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.

Parelcouscous koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Mengen
5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed (zie tip).

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders