HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Garnalen En Courgette
topBanner
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

Lees meer

Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten, maar door de structuur en neutrale smaak past het ook goed bij ingrediënten uit de Italiaanse keuken als verse tijm en rucola. In dit frisse, zonnige garnalengerecht smelten de twee keukens mooi samen.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Citroen

6 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Courgette

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2456 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet indien nodig af. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.