topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pancakes

topped with Greek yogurt and honey | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

½ tl

Zout

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels5.6 g
Eiwitten27 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Large Frying Pan

Instructies

1
  • Beat the eggs in a bowl, then add the buttermilk and whisk together until fluffy.
  • In another bowl, add the flour, salt, sugar and 0.5 sachet baking powder.
  • Using a spatula, fold the egg and buttermilk mixture into the flour. 
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a large frying pan over medium-high heat.
  • Pour a ladle full of batter into the pan. Fry the pancakes for about 2 minutes on each side until brown, then remove from the pan and cover with aluminium foil to keep warm.
  • Repeat until you've used all the batter, adding more sunflower oil in between as needed.
3
  • Peel, core and dice the apple.
4
  • Serve the pancakes on plates. 
  • Top with a dollop of Greek yogurt and scatter the apple over the pancakes. 
  • Drizzle with extra honey if preferred.