
Orzo met spinazie en mini-romatomaten
met geroosterd amandelschaafsel en grana padano
Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mini-romatomaten
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
15 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Roomboter
175 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Deze maaltijd bevat mede door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de grana padano-vlokken.