Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Mini-romatomaten
170 gram
Orzo
30 gram
Amandelschaafsel
(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)⅔ zakje(s)
Paprikapoeder
200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Grana padano-vlokken
(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
2 el
Roomboter
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de grana padano.