Orzo met spinazie en mini-romatomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met spinazie en mini-romatomaten

Orzo met spinazie en mini-romatomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

85 gram

Orzo

15 gram

Amandelschaafsel

0.99 tl

Paprikapoeder

100 gram

Spinazie

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2837 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.7 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de grana padano.