HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Spinazie En Cherrytomaten
topBanner
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht

Balans
Lees meer

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. En een goede pasta top je af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :NotenAmandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Orzo

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

2.01 tl

Paprikapoeder

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Grana padano-vlokken

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

350 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)201 kcal
Energie (kJ)839 kJ
Vetten11.7 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten11.9 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7.1 g
Eiwitten8.2 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wist je dat spinazie een goede bron van calcium is? De hoeveelheid calcium in de spinazie die je vandaag per persoon gebruikt, komt in de buurt van de hoeveelheid calcium in een beker melk.

5

Voeg de helft van de Grana Padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Grana Padano.