Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Rode cherrytomaten
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)10 gram
Amandelschaafsel
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 tl
Paprikapoeder
300 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Grana padano-vlokken
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de helft van de Grana Padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Grana Padano.