HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Spinazie, Cherrytomaten En Grana Padano
topBanner
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht

Lees meer

Dit gerecht is een snelle variant van een risotto. Met de groene spinazie, witte orzo en rode tomaatjes breng je de kleuren van de Italiaanse vlag op je bord! De grana padano, het jongere en iets zachtere broertje van de bekende parmezaanse kaas, brengt het geheel op smaak.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :GlutenTarweEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

2 tl

Paprikapoeder

2 tl

Gedroogde oregano

250 leaves

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 175 ml water per persoon voor de orzo. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk het kokende water over de orzo, bestrooi met zout en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie in delen boven de pan klein en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om.

4

Voeg de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat al roerende smelten. Voeg de orzo toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

5

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige grana padano.