Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, paksoi en furikake

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

1.32 stuk(s)

Bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

85 gram

Parelcouscous

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3069 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels3.1 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker. Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3.

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren, zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel het groene als het witte deel van de paksoi klein en houd ze van elkaar apart.

Tip: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook, overige gember, de champignons, het witte gedeelte van de paksoi en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade. Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
4

Schenk de overige marinade in de koekenpan van de zalm en verwarm 1 minuut, samen met het groene deel van de paksoi. Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. Verdeel de parelcouscous over de borden, schenk de marinade met het groene gedeelte van de paksoi over de parelcouscous. Garneer met de furikake en het groene gedeelte van de bosui. Schep de gebakken champignons, paksoi en bosui ernaast.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.