HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosters Gemarineerde Zalmfilet Met Parelcouscous
topBanner
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, paksoi en furikake

Lees meer

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisGlutenSesamzaadTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

125 gram

Champignons

4 stuk(s)

Bosui

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 zakje(s)

Furikake

(BevatSoja, Gluten, Sesamzaad, Tarwe)

1 stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3069 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels3 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker. Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel het groene als het witte deel van de paksoi klein en houd ze van elkaar apart.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook, overige gember, de champignons, het witte deel van de paksoi en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade. Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

4

Schenk de overige marinade in de koekenpan van de zalm en verwarm 1 minuut samen met het groene deel van de paksoi. Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. Verdeel de parelcouscous over de borden, schenk de marinade met het groene deel van de paksoi over de parelcouscous. Garneer met de furikake en het groene gedeelte van de bosui. Schep de gebakken champignons, paksoi en bosui ernaast.