Noodles met rundergehakt en romige pinda-hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Noodles met rundergehakt en romige pinda-hoisinsaus

with mixed minced meat

Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Brede rijstnoedels

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ stuk(s)

Paprika

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Wortel

stuk(s)

Limoen

¼ bosje(s)

Bosui

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3564 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten52.1 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels12.6 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Pot
•Rasp
•Koekenpan

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a lidded pot or saucepan and crumble in the stock cube. Cook the noodles for 5 minutes until al dente, then drain and rinse under water. Set aside until further use.
  • In the meantime, dice the bell pepper and onion. 
  • Cut the lime into 2 wedges per person.
  • Finely chop the scallions and separate the white part from the greens.
2
  • Heat a small drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat and fry the white part of the scallions and bell pepper for 4 - 5 minutes. 
  • In the meantime crush or mince the garlic and grate the carrot.
  • Add the garlic, carrot and the minced meat to the pan and fry on high heat for 3 minutes, separating the minced meat as you do so.
3
  • Add the red wine vinegar, honey, soy sauce, hoisin sauce, coconut milk and peanut butter to the pan, mix everything and heat for another 3 - 4 minutes.
  • Season with lime, sambal*, salt and pepper to taste. Save 1 lime wedge per person for serving.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

4
  • Mix the  noodles with sauce and all the vegetables.
  • Garnish with the green from the scallions and the lime wedges.