topBanner
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Lees meer

De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

240 gram

Oosters gekruide kippendijstukjes

400 gram

Oosterse groentemix

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

3 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3164 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.