HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Oosters Gekruide Kippendij
topBanner
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Lees meer

De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:Lekker snelToegankelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

240 gram

Oosters gekruide kippendijstukjes

400 gram

Oosterse groentemix

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

3 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3153 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.