Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 stuk(s)

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Suiker

½ el

Honing

1.5 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)234 kcal
Energie (kJ)981 kJ
Vetten14.1 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten21 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels3.4 g
Eiwitten4.2 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing per persoon toe aan de marinade.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de rode puntpaprika. Snijd de groene peper fijn en de puntpaprika in blokjes. Snijd de spitskool in repen.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de groene peper (s) met de puntpaprika en de spitskool 8 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.

Tip: Let op, de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en ze dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.